top of page

Taisteluvoitto Kuopiosta!

Akaa-Volley otti makeat kaksi sarjapistettä Hämeen turistiauton keltaisen bussin lämpöön matkalla Kuopiosta takaisin Pirkanmaalle. Savo Volley kaatui tiukan taistelun jälkeen lukemin 2 – 3 (25-17,17-25,21-25,25-15,16-18). Kuten eräpisteet osoittavat, ottelu eteni erittäin vaihtelevasti – ja oli samalla yleisöön menevä.

Joensuun ottelusta poiketen Ilja Ivanov lähti rakentamaan peliä ja Lasse Jäntti sai jäädä jännittämään vaihtonurkkaukseen. Nyt myös Mikko Räsänen sai keskittyä syöttövaihtoihin ja Pozo Hernandez pelasi täydet viisi erää.

Ykköserässä molempien joukkueiden vastaanotto toimi suorastaan huikean hyvin – Akaa 81 ja Savo 71 prosenttia. Savolaiset hyödynsivät hihamiesten onnistumisen tarkemmin: hyökkäysprosentit kotijoukkueen hyväksi 58 / 41. Siinä pitkälti selitys lopputulokselle. Vielä on Akaa-Volleyn passarien ja hyökkääjien yhteistyössä hiomisen varaa. Eräpallossakin oli havaittavissa jonkinmoinen rytmihäiriö ja savolaispinna syntyi siis akaalaisten epäonnistuttua hyökkäyksessään.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja lähes jokainen akaalainen viihtyi vuorollaan syöttöviivalla enemmän kuin yhden aloituksen ajan. Savolaiset sortuivat virheellisiin suorituksiin yksi toisensa jälkeen. Erän hahmo oli Matěj Šmídl (11/+5), mutta yleispelaajat säestivät hienosti: Jere Heiskanen 8/+3 ja Pozo 6/+3.

Pitkän erätauon jälkeen oli vuorossa pelata tasainen erä. Molemmat sortuivat useaan syöttövirheeseen erän alussa ja tilanne säilyi tasaisena aina lukemiin 18-18. Nyt ottelussa pulpahtivat pintaan myös tasaisen kamppailun synnyttämät tunteet. Tuomari vilautti molemmille joukkueille keltaista korttia lukemissa 14-15. Akaan varoitettu oli Ilja ja Savon varoitus taisi mennä valmentaja Timo Tolvaselle. Iljan syöttövuorolla Akaa-Volley nousi 18-18 tilanteesta lukemiin 18-23 ja erä oli taputeltu.

Neljäs erä oli Savo Volleyn näytöstä tilanteesta 5-5 eteenpäin. Tolvasen valmennettavat onnistuivat ihan kaikessa eivätkä Olli Kunnarin tekemät pelaajavaihdotkaan piristäneet Akaa-Volleyn peliä. Ensin Ilja tuli vaihtoon ja Lasse tilalle, sitten Mikko komennettiin Jeren paikalle ja lopulta vielä Matěj sai tehdä tilaa Tino Vuorelle.

Viides ja ratkaiseva erä näytti jo kääntyvän selkeästi Akaa-Volleyn hyväksi, kun sen johto oli lopussa esimerkiksi 7-10, 10-13 ja 12-14. Mutta niin vaan savolaiset sinnittelivät peliin mukaan. Michael Michelau esitteli yleisölle jopa savolaista viekkautta pyöräyttämällä syöttönsä verkkonauhan kautta vastustamattomasti lähes verkon alle, mutta Akaan kenttäpuoliskolle. Jatkopalloille venyneen erän ratkaisijaksi nousi Matěj.

Lehdistötilaisuudessa Ilja kiitteli entisen kotisalinsa tuomaa lisämotivaatiota.

- Nättiä oli kyllä pelata täällä Kuopiossa. Paljon oli tunnetta mukana. Ilmeisesti meidän agressiivisempi hyökkäyspeli ratkaisi ottelun tänään.

Olli muistutti, että hänen joukkueellaan oli alla jo kolme liigapeliä, kun Savo Volley vasta avasi kautensa.

- Ihan kiva peli, kun mukana oli sopivasti myös tunnetta. Pienestähän nämä tasaväkisten joukkueiden kohtaamiset ovat kiinni. Meidän vastaanotto taisi olla hieman tarkempi tänään ja se antoi mahdollisuuden voittoon. Ja kyllähän tuo Matěj pitää jälleen mainita. Mies syttyy parhaimpaansa aina ratkaisuhetkillä.

Panu Pitkänen on aloittanut kauden hienosti. Kuopiossa keskipelaajan saldo oli 7/+1. (Kuva on kotisalissa pelatusta Tiikerit-pelistä)