top of page

Tiikerit kaadettu – seuraavaksi Loimua sammuttamaan

Akaa-Volley päätti lentopallon Mestaruusliigan puolivälieräsarjan Kokkolan Tiikereitä vastaan voitokkaasti. Neljäs kamppailu päättyi Kokkolassa lukemiin 0 – 3 (21-25, 20-25,18-25). Näin varmistui Akaa-Volleyn paikka toisena vuonna peräkkäin neljän parhaan joukkoon.


Perjantai- illan kamppailun kaikki kolme erää muistuttivat toisiaan. Alussa mentiin kuta kuinkin tasatahtiin, mutta loppupuolella Akaa-Volleyn parempi osaamisen taso tuli näkyviin.


- Akaan syöttö oli astetta parempi. Meidän pelitapamme edellyttäisi tarkempaa hihapeliä. Ei kahta sanaa siitä, että parempi joukkue voitti tämän sarjan, tunnusti Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä mediatilaisuudessa.


Akaa-Volleyn pelaajakaartista ei Kokkolassa huonoa lenkkiä löytynyt. Yleispelaaja Greg Petty oli alusta lähtien kokkolalaisten syöttöjen maalina ja amerikkalainen otettiin vaihtoon ottelun toisessa erässä. Nico Nurmesniemi ei ujostellut vastuuta. A-Volleyn kasvatti nosti kolme neljästä syötöstä passari Anton Välimaan hyppysiin.


- Nico on useaan otteeseen kauden mittaan osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen, kiitteli Akaan valmentaja Olli Kunnari.


Beik nostaa tasoaan


Vaikka Akaa-Volley onnistui puolivälieräsarjassa koko rintamalla, pitää Mohammadreza Beik nostaa erikseen esille.


- Beikin vastaanotto on hyvää tasoa ja mies osaa myös puolustaa. Mutta nyt kaveri on löytänyt uuden vaihteen myös hyökkäyksiin. Jokainen olisi tyytyväinen 85 prosentin hyökkäystehoihin, ylisti Kunnari yleispelaajaa.


Beikin tuuletukset eivät jätä kylmäksi sen paremmin omia kuin vastustajienkaan kannattajia. Ja kun muutaman sekunnin tuulettaa myös vastustajan suuntaan, pääsee aina joskus myös sen ihon alle.


Beikin (13/+10) lisäksi Akaa-Volleyn tilastosta erottuvat Fazli (15/+7), Sauli Sinkkonen (9/+6) ja Petteri Tyynismaa (5/+4).


Tyynismaa on ehdolla Mestaruusliigan kauden tulokaspelaajaksi. Valinta tehdään yleisöäänestyksen perusteella. Jokainen voi käydä äänestämässä Mestaruusliigan kotisivuilla.


Välierävastustajaksi Raision Loimu


Perjantaina ratkesi myös Akaa-Volleyn vastustaja välieriin. Raision Loimu voitti puolivälierissä Hurrikaani Loimaan otteluvoitoin 3-1 ja tulee seuraavaksi mittaamaan akaalaisten kevätkunnon. Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset menivät Akaa-Volleylle 3-0 (3-2, 3-1 ja 3-2). Jännitystä luvassa! Myös välieräsarja ratkeaa paras viidestä systeemillä.


- On hyvä, että saimme Loimun seuraavalle kierrokselle. Tässä vaiheessa kautta on pelillisesti yksi ja sama, kuka verkon toiselle puolelle astuu. Mutta kun toisena vaihtoehtona olisi ollut Hurmos tai Savo, niin melkoinen määrä kilometrejä säästyy, punnitsi Kunnari välierävaihtoehtoja.


Välierät alkavat ensi torstaina Akaa Areenalla. Ottelu alkaa klo 18.30.
Myös fanijoukosta löytyi voittaja. Mahtoiko Anjan arvontapalkinto tulla syödyksi jo ennen Seinäjokea?170 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page