top of page

Todellinen trilleri Raisiossa

Torstai-illan ottelua Raision Loimun ja Akaa-Volleyn välillä jännitettiin paristakin syystä. Ensinnäkin viime kevään kohtuullisen lämpimät välieräpelit ovat kaikkien muistissa. Miten tällä kerralla? Toiseksi pohdittiin pyhien välipäiväpelin kiinnostavuutta. Löytääkö yleisö paikalle? No, lämmintä oli tälläkin kerralla. Tasainen kamppailu, johon tuli lisälämpöä useista tulkinnanvaraisista tuomioista ja katsomossa ihan kiitettävästi 776 silmäparia. Kun noista silmäpareista lähes 40 kuuluivat äänekkäille Akaa-Volleyn faneille, tunnelma oli taattu.

Tasaisen Akaa-Volleyn voittoon päättyneen kamppailun lopputulos oli 2 – 3 (23-25, 28-26, 22-25, 25-16, 14-16). Herkullista lentopalloviihdettä.

Pienistä asioista kiinni

Kun Akaa-Volley sai hankittua ottelun avauserässä viiden pisteen etulyönnin 9-14, erä näytti kääntyvän akaalaisten eduksi ilman isompia murheita. Ehkä joukkuekin valmistautui jo tuuletuksiin, sillä se päästi kotijoukkueen vielä tuntumalle. Lopulta akaalaisten johto kantoi loppuun saakka.

Kakkoserän alkuun Loimu sai lentävän lähdön. Kotiyleisön riemuksi tulostaulu näytti lukemia 10-4, kun Olli Kunnari otti akaalaisille ensimmäisen aikalisän. Tällä kerralla tuumaustaukokaan ei muuttanut pelin kulkua. Raisiolaiset tuntuivat onnistuvan joka tilanteessa ja Akaa-Volleyn hyökkäyspallot löysivät tiensä kentän rajojen ulkopuolelle. Suurimmillaan piste-ero oli kotijoukkueen hyväksi 14-6.

Kunnari haki uutta kipinää kuusikkoonsa kutsumalla Mikko Räsäsen penkille ja Pozo Hernandezin töihin viime kauden kotisalissaan. Lisäksi Jere Heiskanen sai tehdä tilaa Jere Tikkalalle. Kipinä löytyi, joukkue taisteli ja lopulta Ilja Ivanovin onnistuneet syötöt veivät akaalaiset johtoon 22-23. Jatkopalloille venynyt erä päättyi kotijoukkueen näyttävään keskihyökkäykseen. Pallon tappoi Amerikan Yhdysvalloista Loimuun palkattu Felix Egharevba.

-          Pienistä asioista tämä oli tälläkin kerralla kiinni, vahvisti Loimun Aapeli Kouki ottelun jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää todistivat Koukin sanoman. Ottelun lopputulosta ei pitkälle erätauolle mentäessä voinut mitenkään tietää.

Taistelu vain kiihtyi

Vaikka Akaa-Volley nousi kolmannessa erässä parhaimmillaan neljän pisteen karkumatkalle 14-18, loppu oli jälleen tasainen. Todellinen taistelu nähtiin tilanteessa 16-18. Palloa sekä lyötiin lujaa että puolustettiin näyttävästi. Kun Antti Taponen teki otteluun jo kuudennen torjuntapisteensä, Akaa-Volleyn etumatka kasvoi kolmeen 19-22. Petteri Tyynismaa otti eräpallossa tyylikkään torjunnan kollega Egharevbasta.

Neljättä erää mentiin jälleen tasaväkisesti, kunnes loimulaisten muutama perättäinen onnistuminen pakotti Kunnarin pyytämään aikalisää tilanteessa 9-6. Tauko ei tuonut toivottua muutosta. Kotijoukkue piti johtoasemansa. Lukemissa 19-14 Kunnari vaihtoi Hernandezin huilaamaan ja päästi Räsäsen kentälle. Yleispelaaja oli ladannut penkillä uutta energiaa tankkiin ja oli näkyvästi esillä jokaisessa pallossa. Mikään ei kuitenkaan enää auttanut akaalaisia.  Ottelun selkein erä päättyi loimulaisten riemuun.

Näin ottelun ratkaisuun tarvittiin vielä viideskin erä. Nyt näytti siltä, että Matěj Šmídl oli päättänyt ratkaista pelin Akaa-Volleyn hyväksi vaikka väkisin. Hakkuri takoi palloa kaikilla voimillaan raisiolaistorjunnan läpi. Loimu kuitenkin taisteli joka pallon loppuun saakka niin, että mainosaitoja kaatui – ja meni siinä pari toimittajaakin samalla.

Jälleen mentiin nitropalloille. Tilanteessa 12-13 liigan ässäkuningas Räsänen pääsi syöttöviivalle. Ässä toi akaalaisille ottelupallon, mutta sen kotijoukkue selvitti. Toinen ottelupallo toi tuloksen. Akaa-Volleyn voittopisteen otti Antti Taponen onnistuneella torjunnalla.

-          Olihan melkoista puuhastelua. Puolin ja toisin virheitä ja onnistumisia. Mutta toki voitto miellyttää ja tunnelmahan oli katossa, kehaisi Ilja Ivanov pelin päätyttyä.

Akaalaispassarilta kysyttiin myös mielipidettä Matěj Šmídlin (29/+14) panoksesta.

-          Onhan se ihan kehityskelpoinen poika. Potentiaalia riittää, virnuili Ivanov.

Olli Kunnari tunnusti Akaa-Volleyn hyökkäyspelin ontuneen ajoittain.

-          Meillä on vieläkin liikaa aaltoilu tekemisen tasossa. Sekä yksilöiden että koko joukkueen tulee päästä tasaisempaan suorittamiseen kevääseen mennessä.

Tekemisen tasaisuutta Akaa-Volley pääsee kehittämään jo huomenna lauantaina, kun Akaa Areenalla verkon toiselle puolelle saapuu Karelin Hurmos.

Petteri Tyynismaa pelasi jälleen ehjän pelin (8/+5), mutta helppoakos tuo on, kun hyökätessä on kaksi palloa valittavana...