top of page

Turkuun! Suomen Cupin Final Four odottaa

Päivitetty: 5. tammik.

Akaa-Volley sai lentopallon Suomen Cupin puolivälierävastustajaksi ykkössarjan kärkijoukkue Lempo-Volleyn. Lempääläläinen Akaa-Volleyn oma farmijoukkue oli mieluinen vastustaja.

-          Onneksi Lempo-Volley oli syyskauden päättyessä ykkösen kärjessä. Kakkosena oli Oulun Kisko. Kun cupin puolivälierään oli tulossa nimenomaan kärkijoukkue, jokainen voi arvata, että Lempoa toivoimme, kiitteli Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila ennen ottelua.


Mattila viittasi luonnollisesti etäisyyksiin. Europelien vuoksi Akaa-Volley on melkoisessa otteluruuhkassa ja Lempäälä on toki hieman lähempänä kuin Oulu.


-          Ylihuomenna jo pelaamme Vantaalla Ducksia vastaan ja sitten alkuviikosta kohti Espanjan Teruelia. Hyvä, ettei tarvinnut matkata Ouluun, vahvisti myös tilastoinnista vastaava Mattila.


Lempäälän Hakkarissa torstai-iltana pelatussa ottelussa näkyi selkeästi ykkössarjan kärjen ja Mestaruusliigan parhaimmiston tasoero. Akaa-Volley vei ottelun lukemin 0 – 3 (14-25, 16-25, 16-25). Erien yhteenlaskettu kesto oli 65 minuuttia.


Selkeimmät erot syötössä


Heti ottelun alussa kävi selväksi, ettei Akaa-Volleyn valmennus mitenkään aliarvioinut vastustajaa. Päävalmentaja Olli Kunnari lähetti kentälle pelaajat, jotka todennäköisesti muodostavat avauskuusikon myös ensi viikon Challenge Cupin pelissä Espanjassa.


Passarina aloitti Ilja Ivanov, hakkurina Matěj Šmídl, yleispelaajina Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen sekä keskellä Panu Pitkänen ja Petteri Tyynismaa. Louis Pineau ja Jyri Niemi vuorottelivat liberohommissa.


Lempo-Volley aloitti kuusikolla, jossa passarina hääri Matti Toivola, hakkurina Tuomas Sillanpää, yleispelaajina Simo Puttonen ja Daniel Heinonen sekä keskellä Aatu Pöllänen ja Aaro Keisanen. Lempon liberona pelasi Jami Törrö.


Molemmat joukkueet pystyivät käyttämään ottelussa koko rosteriaan. Niin Kunnari kuin Lempon valmentaja Tuomas Alatalo pyörittivät vaihtorulettia kiitettävään tahtiin. Ainoa pelaaja, jota ei kentälle päästetty oli Akaan toinen hakkuri Tino Vuori. Tämän selässä oli sen verran jumia, että valmennusjohto katsoi parhaaksi lepuuttaa miestä otteluruuhkassa.


Selkeimmät erot joukkueiden välillä olivat syöttöjen vaikeusasteissa ja hyökkäystehoissa. Akaa-Volleyn syöttäjät takoivat 373-päisen yleisön edessä 12 ässää. Ne jakautuivat tasaisesti koko joukkueelle. Toki Tyynismaan leijasyötöt toivat kolme suoraa pistettä.


Akaan hyökkäykset lähtivät korkeammalta kuin lempääläläisten ja siksi niiden puolustaminen oli Lempon miehistölle vaikeata. Jos Akaa-Volley pystyy ensi viikolla Espanjassakin hyökkäämään 62 prosentin tehokkuudella, se on todella vahvoilla Challenge Cupin seuraavalle kierrokselle.


Kaiken kaikkiaan Akaa-Volleyn kovuus näkyy tilastoissa joka sarakkeessa. Yhteenlasketut pisteet Akaalle 75/46, ässät 12/3, vastaanottoprosentit 52/33, hyökkäysten onnistumisprosentit 62/43 ja torjuntapisteet 6/4. Lempo-Volley oli hieman tehokkaampi jatkopallojen päättämisessä.


Suunnitelman mukaan


Akaa-Volley on ollut melkoisessa otteluruuhkassa koko syksyn ja vuoden vaihteen. Sen lisäksi, että joukkueella on kotoisessa Mestaruusliigassa eniten pelattuja otteluita, menestys Challenge Cupissa on kuormittanut pelaajia.


-          Tämäniltainen peli meni suunnitelman mukaan. Ottelukuorman vuoksi päätettiin jo etukäteen pistää täysi höyry päälle alusta lähtien. Jokainen huilipäivä ja jopa -tunti on tarpeen jatkoa ajatellen, huokaisi Mattila voittoisan ottelun jälkeen.


Kun Akaa-Volley voitti Lempo-Volleyn, ruuhkaa tuli lisää. Voitto takasi kolmannen kerran paikan Suomen Cupin lopputurnauksessa. Se pelataan Turun Kupittaalla helmikuun alussa. Akaalaisten välierävastustaja perjantaina 2.2. on Savo-Volley. Mahdollinen loppuottelu on lauantaina 3.2.


Lempääläläinen lentopalloyleisö arvostaa pelissä muitakin kuin niitä, jotka takovat näyttäviä hyökkäyksiä vastustajan kenttään. Ottelun parhaina nimittäin palkittiin Akaan Jyri Niemi ja Lempäälän Jami Törrö. Harvinaista nähdä kaksi liberoa kättelemässä palkitsijaa.
"Odotapas Antti kolmatta erää. Mennään kentälle ja näytetään niille", kannustaa Pozo joukkuekaveriaan 'pyykkilaudassa'.

180 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page