top of page

TUTO ei antautunut helpolla

Jos viime lauantain Akaa-Volley – VaLePa -ottelu aiheuttikin ylimääräisiä sydämentykytyksiä, niin maanantai-ilta ei tuonut tuohon muutosta. Akaalaiset vierailivat Turun Kupittaalla TUTO Volleyn vieraana ja kirjaimellisesti taistelivat otteluvoitosta täydet viisi erää. Lopulta sarjapisteet jaettiin Akaa-Volleyn voitettua lukemin 2 – 3 (25-22, 25-23, 23-25, 20-25, 16-18). TUTOlle siis yksi piste ja akaalaisten sarakkeeseen kaksi.


Syöttökoneet yskivät


Olli Kunnari lähetti ottelun avaukseen kuusikon Matěj Šmídl, Jere Heiskanen, Mikko Räsänen, Ilja Ivanov, Antti Taponen ja Petteri Tyynismaa. Liberona kenttää lähti luuttuamaan Louis Pineau. Tämä kuusikko vei ensimmäisen erän alkua hienoisesti, kunnes kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 12 – 12. Tuosta alkoivat Akaa-Volleyn vaikeudet. TUTO Volley otti erän lopulla muutaman tärkeän torjunnan samaan aikaan kun akaalaiset sortuivat aloitusvirheisiin.


Kun TUTO oli saanut hengen päälle, se vei kakkoserän alkua näytöstyyliin. Suurimmillaan piste-ero oli turkulaisten hyväksi 10 – 5 ja 11 – 6. Kunnari herätteli joukkuettaan aikalisillä, mutta tulosta ei alkanut tulla. Seuraavaksi Räsänen ja Heiskanen saivat antaa tilaa Pozo Hernandezille ja Jere Tikkalalle. TUTO vei tuosta välittämättä peliä johtoasemassa erän loppuun saakka.


Akaa-Volley roikkui kaksi erää liiaksi Šmídln tehojen varassa. Hakkurin tilasto näytti lukemia 19/+14 pitkälle erätauolle mentäessä. Toinen hieman paremmin kunnostautunut oli keskipelaaja Tyynismaa (6/+3). TUTO:n kuusikko suoriutui tasaisemmin. Lisäksi Akaa-Volleyn yleensä tehokas syöttöpeli ei noussut tavanomaiselle tasolle. Kahden erän jälkeen tilastoihin oli merkitty jo 11 syöttövirhettä.


Kolmanteen erään Akaa-Volley palasi alkuperäiseen kokoonpanoon. Joukkue lähti hyvällä energialla otteluun mukaan. Runsaat virheet pitivät kuitenkin TUTOn pelissä mukana. Nyt Akaa-Volley oli lopussa terävämpi ja vei erän kahden pisteen erolla.


Neljännen erän alussa oli TUTOn vuoro sortua virheisiin ja Akaa-Volley otti 4 – 8 johdon ennen kotijoukkueen ensimmäistä aikalisää. Kuten niin usein, tuumaustauko toi tulosta ja hetken kuluttua Kunnarin piti puolestaan kutsua joukkonsa puhutteluun. Taululla olivat lukemat 12 – 11. Tästä edettiin tasaväkisesti lähes erän loppuun saakka. Eräpallon pääsi takomaan turkulaiskenttään Šmídl.


Ottelun ratkaisuun tarvittiin viides erä. Nyt kotijoukkue kunnostautui puolustuspelaamisessa. Kunnari joutui ottamaan aikalisät heti erän alussa lukemissa 3 – 1 ja 7 – 3. Jälkimmäinen toi tulosta ja Akaa-Volley oli jälleen pelissä mukana. Vähitellen edettiin tasatilanteeseen 11 – 11 ja jälleen saatiin jännittävä erän loppu. Jatkopalloille edennyt erä päättyi Šmídln komeaan ässäsyöttöön.


Laitapelistä puuttui tehoja


Akaa-Volleyn parhaana palkittiin odotetusti hakkuri Šmídl, joka sai ottelussa peräti 61 passia. Miehen loppusaldoksi muodostui 39/+25. TUTOn valmentaja Jani Niskakangas oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa hienoon puolustuspelaamiseen. Turkulaisten hyvän taistelun lisäksi tiukkaakin tiukempaa otatusta selittää Akaa-Volleyn yleispelaajien vaisuus.

Šmídl sai todellista tulitukea laitureilta vasta viimeisessä erässä, jossa Heiskasen saldo oli 4/+4 ja Pozon 3/+2. Keskipelaajat Taponen ja Tyynismaa eivät tällä kerralla loistaneet, mutta eivät pettäneetkään.


TUTOn kokoonpanosta on syytä nostaa esiin keskipelaaja Lauri Lehtonen, joka nousi seitsemällä torjuntapisteellään itselleen tutulle paikalle, Mestaruusliigan torjujien ykköseksi.


Šmídl kehui TUTOn kotiareenaa.

- Kupittaan halli on hieno. Kyllä tällaisella areenalla kelpaa pelata, kun tilaa on joka puolella. Oli hieno taistelu. Siihen nähden yleisöä olisi saanut olla enemmänkin (nyt 653).


TUTOn parhaana palkittu Lehtonen katsoo positiivisena tulevaisuuteen.

- Kasvettiin joukkueena taas hienosti eteenpäin. Mielestäni pelasimme hyvää lentopalloa. Näyttää hyvältä tällä hetkellä. Kohti parempaa mennään.


Kunnari oli tyytyväinen joukkueensa loppurutistukseen.

- Oli kyllä hyvä startti meiltä tänään. Mutta odotimmeko liian helppoa peliä, kun Akaa Areenalla TUTO kaatui selvemmin. Onneksi saimme lopussa tasoa hieman nostettua ja pari sarjapistettä mukaan.


Niskakangas kiitteli TUTOn peli-ilmettä.

- Tänään oli todellista vääntämistä. Olen tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Missään vaiheessa ei annettu periksi. Lopulta Akaan hakkuri osoittautui meille liian kovaksi.Taas markkinoitiin Akaa-Volleyta ja Akaan kaupunkia näyttävästi. Mikko Räsänen esiintyi eilen sekä Ruutu-palvelussa että JIM-televisiokanavalla.79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page