top of page

’Vaihtomiehet’ isossa roolissa Tiikerien kaadossa

Akaa-Volley vieraili keskiviikkona Kokkolan tiikeriluolassa, jonka virallinen nimi on Hollihaan liikuntahalli. Kotiin tuomisina joukkueella oli kolme hyvin ansaittua ja tärkeätä sarjapistettä. Tiikerilauma joutui hyvän taistelun jälkeen tunnustamaan 2 – 3 tappion (16-25,24-26,25-20,25-27).

Olli Kunnari taisi yllättää paitsi lentopalloyleisön, niin myös Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilän. Akaa-Volleyn vakioavauksesta puuttuivat Fazli, Petty ja Sinkkonen. Niinpä hakkurin vastuun kantoi Itänen, Beikin ohella laitahyökkääjänä aloitti Tikkala ja verkon keskitonttia hoitivat Pitkänen ja Tyynismaa. Välimaa sai hoidella pelin rakentamista entisessä kotisalissaan. Ja liberona hääri tutusti Risso.

Kunnarin yllätys taisi onnistua. Keskisipilän suojatit olivat ilmeisesti valmistautuneet miehistöön, jolla Akaa-Volley on aloittanut lähes kaikki sarjapelit. Tiikerit oli melko kesy avauserässä eikä kyennyt tasaiseen kamppailuun. Kokkolalaisten hyökkäysprosentti vajosi niinkin alas kuin 26! Akaan Beik oli liekeissä ottelun alussa, mutta myös Tikkala ja Itänen hoitivat velvollisuutensa kunnialla.

Tiikerien ykköspelinrakentaja Joska Försti loukkasi nilkkansa, kun joukkueet kohtasivat joitakin päiviä sitten Akaa Areenalla. Niinpä nuori (19) Joona Väänänen jakeli palloja kokkolalaisten hyökkääjille. Heti ottelun toinen pallo kohahdutti kotiyleisöä ja myös pelaajia. Keskitorjuja Rami Rekomaa vajosi kentän pintaan nilkkaansa pidellen ja nilkutti vaihtoon. Onneksi ei sattunut pahemmin, sillä Rekomaa palasi kehiin jo ottelun toiseen erään.

Peli tasoittui ensimmäisen erän shokkituloksen jälkeen

Kuten kakkoserän tulos kertoo, vääntö oli tasaista. Tiikerit oli päässyt akaalaisten peliin kiinni ja nostivat oman hyökkäyksensä 35 prosentin tasolle. Keskisipilä elää pelissä täydellä tunteella ja otti jälleen kerran varoituksen purnattuaan liian painavasti tilanteesta, jossa Tiikerien Antti Leppälä saattoi palloa liian pitkästi verkon painopallotilanteessa. Leppälä pelasi pallon akaalaistorjunnan käsistä kentän rajojen ulkopuolelle, mutta suoritus tulkittiin heitoksi.

Kolmas erä päättyi Itäsen syöttövirheeseen. Erän puoliväliin saakka oltiin menty kuta kuinkin tasoissa, mutta lopussa Tiikerit pelasi virheettömämmin. Muun muassa kokkolalaisten hyökkäysten onnistumisprosentti nousi jo 64:een. Erän kuningas oli kotijoukkueen kapteeni Antti Leppälä, joka kunnostautui juurikin erän lopulla syöttöviivalla. Koko ottelussa kokeneen keskipelaajan kädestä lähti 23 syöttöä (kaksi epäonnistunutta ja yksi ässä).

Neljännen erän toinen pallo oli yksi koko runkosarjan komeimpia. Pitkä pallo, jossa nähtiin useita kovia hyökkäyksiä ja näyttäviä puolustuksia. Akaalaisten harmiksi pallo päättyi Tiikerien tuuletukseen, kun hakkurinsa Daniel Thiessen onnistui jujuttamaan pallon Akaan torjunnan taakse. Leppälän syötöt olivat koitua Akaa-Volleyn kohtaloksi. Erää mentiin tasaväkisesti aina 20 pisteen tuntumaan, mutta sitten Leppälän syötöt purivat ja kotijoukkue otti neljän pisteen keulan 21 – 17.

Vasta tässä tilanteessa Kunnari otti liigan todellisen pajavasaran kentälle. Hakkurina siis lähes koko ottelun pelannut Itänen onnistui urakassaan hienosti (17/+11), mutta Fazlin tulo kentälle antoi Välimaalle vielä lisää mahdollisuuksia. Kaikkiaan kuusi passia löysi hakkurin ja niistä syntyi viisi pistettä. Välimaa palkittiin joukkueensa parhaana eikä syyttä. Neljä erää passari jakoi hyökkäysvastuuta tasaisesti kaikille hyökkääjille ja ratkaisuhetkille löytyi sitten kaksi tuntia vuoroaan vaihtonurkkauksessa odottanut Fazli.

Itänen hymyili leveästi ottelun jälkeen.

- Syksyn loukkaantuminen johti pitkää toipumiseen. Hienoa päästä pelaamaan, kun on kovasti treenattu.

Peräti viisi ässää ottelussa tykittänyt Tikkala säesti vieressä.

- Hyvä ottelu molemmilta joukkueilta. Ja tyytyväinen olen omaankin peliin (16/+6). Harjoituksissa olen toistanut tuota syöttöä tosi paljon. Siinä syy onnistumiselle.

Anton Välimaa palkittiin Kokkolassa Akaa-Volleyn parhaiten onnistuneena (kuva on Tiikereitä vastaan pelatusta kotiottelusta)