top of page

VaLePa on valmis liigakauteen

Kestomenestyjä VaLePa osoitti olevansa valmiina Mestruusliigan käynnistymiseen. Sastamalan ylpeys voitti harjoitusottelussa Akaa-Volleyn 3-1. VaLePan rosterista passari Mikko Esko erottuu edukseen vuodesta toiseen. Akaan onnistujista pitää mainita Anton Välimaa. Eskon tavoin passari tontilla peliä rakentava Välimaa paisti jakoi tarkkoja passeja, niin myös puolusti uhrautuvaisesti.


VaLePa on ollut lentopallon Mestaruusliigan kestomenestyjä viimeisten kausien ajan. Perjantai-illan harjoitusottelussa se oli Akaa-Volleyta parempi lukemin 3 – 1 (25-23, 19-25, 25-21, 25-19). Tuleeko VaLePa hallitsemaan liigakuvioita myös alkavalla kaudella?


- Joukkue on uusiutunut osittain. Mutta hyvältä näyttää, arvioi syyskuun alussa 44 vuotta täyttänyt joukkueen tukipylväs passari Mikko Esko.


Esko hoiti pelinrakentajan työnsä ilman moitteita perjantaina Pälkäneellä pelatussa ottelussa. Ainoastaan yksi passi karkasi pari metriä Akaa-Volleyn puolelle. Mutta se lähtikin takapassina noin 10 metristä.


Kaikilla joukkueilla on luonnollisesti pari viikkoa ennen kauden alkua vielä hakemista kuvioissa. Akaa-Volleyn passari Anton Välimaa osoitti Pälkäneellä oivaa pelivirettä. Mies puolusti useita palloja loisteliaasti peliin ja passit napsuivat kohdilleen.


Toinen Akaa-Volleyn onnistuja oli A-Volleyn oma kasvatti Jere Tikkala. Yleispelaaja ei kuvia kunnioittanut, vaan takoi pisteitä jopa kokeneen Urpo Sivulan torjunnan läpi. Tikkalan saldo Pälkäneellä oli 10/+4.


Akaan pisterohmu oli odotetusti Ali Fazli (19/+13). Hakkuri oli kentällä vain kolmen erän ajan. Neljänteen hänen tilalleen vaihdettiin Joel Itänen. Nuori pelimies ei ujostele, vaan takoi lukemat 6/+2 peräti 62 prosentin hyökkäystehoilla.


Vielä viime kaudella Akaa-Volleyn väreissä palloa lyönyt Sivula on ilmeisesti hoitanut kesäharjoittelun huolella. Pälkäneen kehutussa palloiluhallissa VaLePaan siirtynyt hakkuri kirjautti pöytäkirjaan tehot 25/+17. Siinä on muille liigajoukkueille pohdittavaa. Miten pysäyttää kokenut pelimies kauden mittaan?

226 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page