top of page

VaLePa vei ensimmäisen välierän Akaassa


VaLePa otti ensimmäisen kiinnityksen loppuotteluihin kiirastorstain illassa Akaa Areenalla. Se ei antanut Akaa-Volleyn kotiedun häiritä, vaan voitti ensimmäisen välieräpelin lukemin 0-3 (23-25, 15-25, 24-26).


Avauskuusikot eivät yllättäneet ketään paikalle saapunutta. VaLePa aloitti miehistöllä Urpo Sivula, Mikko Esko, Jacob Ekman, Juho Kaunisto, Jiri Leinonen, Gabriel Franca ja Eetu Pennanen. Akaa-Volley marssitti kehiin Ilja Ivanovin, Sebastian Pozo Hernandezin, Matéj Šmídln, Jere Heiskasen, Panu Pitkäsen, Petteri Tyynismaan ja Louis Pineaun.


Ottelun ensimmäinen erä oli sellainen, mitä 782-päinen yleisö oli tullut katsomaan. Nähtiin tasaista vääntöä, vaikka Akaa-Volley välillä johtikin neljällä pisteellä lukemin 11-7. VaLePa tuli kuitenkin hyvällä rutiinilla takaa ja siirtyi johtoasemaan tilanteessa 19-20. Ratkaisupalloissa kotijoukkue sortui heikkoihin ratkaisuihin ja menetti tärkeän erän 23-25.


Toinen erä oli surullinen sekä Akaa-Volleyn joukkueen että kotiyleisön vinkkelistä. Ote oli vankasti VaLePan hallussa heti alusta lähtien. Akaan Panu Pitkänen avasi erän ässäsyötöllä, mutta siinä olivatkin sitten akaalaisten riemun aiheet. Hyökkäyspeli ei toiminut miltään pelipaikalta ja vieraat saivat nautiskella torjuntapisteillä. Ne menivät kotijoukkueen tappioksi 0-8. Molempien vastaanotto toimi yli 50 prosentin tarkkuudella, mutta hyökkäysten onnistumisprosentit olivat VaLePan hyväksi 53/35.


Akaan valmentaja Olli Kunnari otti toisen erän katastrofin aikana kentälle Pozon paikalle Mikko Räsäsen ja keskelle Pitkäsen tilalle Antti Taposen. Molemmat saivat jatkaa tonteillaan pitkän erätauon jälkeen. Kolmatta erää pelattiin kuten ensimmäistä. Pisteitä tehtailtiin lähes vuorotellen aina ratkaisuun saakka. Ottelu päättyi Šmídln jäätyä VaLePan torjuntaan.


Urpo Sivula tuli ymmärrettävästi hyväntuulisena haastatteluun.

-            Gabriel oli kova tänään. Se oli sellaista brasilialaista touhua. Tykkään itsekin pelata näitä pudotuspelejä. Nyt ei tarvitse enää puristaa. Lentopallosta saa nauttia ihan tosissaan, kun on vielä kaikin puolin tervekin. Mutta ei tämä välieräsarja tähän vielä ratkennut.


Matej Šmídl oli median edessä totisempi.

-            Aivan liikaa teimme virheitä tänään. Syytä en oikein osaa sanoa. VaLePa pelasi paljon varmemmin eikä juuri tehnyt virheitä. No, lauantaina on uusi päivä ja uusi peli.


Janne Kangaskokko kiitteli joukkueensa pelanneen suunnitelmien mukaisesti.

-            Kurinalaista peliä jätkiltä; meni ihan sovitusti. Franca nosti vielä tasoaan puolivälieristä, vaikka pelasi jo siinä ottelusarjassa loistavasti. Meidän pakka pysyi tänään paremmin kasassa kuin Akaan ja pystyimme hyökkäämään monipuolisemmin. Nuo ratkaisupallot ovat tärkeitä. Niissä pitää toimia rauhallisesti ja sen me tänään teimme kaveria paremmin.


Olli Kunnari harmitteli Šmídln tapaan virheiden runsautta.

-            Sekä suoria virheitä että torjuntaan lyöntejä tuli aivan liikaa. Se joukkue näissä peleissä pärjää, joka todella haluaa taistella palloista. Meiltä loppui aika ajoin maltti. Franca oli vastustajan ratkaisija tänään. Hänet pitäisi jotenkin saada kuriin lauantaina Vexve Areenalla.


Jere Heiskanen oli VaLePan syöttöpaineen kohteena. Yleispelaaja nosti kokonaista 30 syöttöä.


Teksti & kuva: Harri Mattila


178 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page