top of page

VaLePa vierailee Akaa-Volleyn pikkujoulussa

Akaa-Volley saa lauantaina mieluisia vieraita Sastamalasta. VaLePa tuo Akaa Areenaan paitsi todennäköisesti koko syyskauden parhaan tunnelman niin varmasti syksyn runsaimman yleisömäärän.


Erityisen mielenkiinnon tähän kohtaamiseen tuo takana oleva rankahko viikko. Molemmat pelasivat keskiviikkona europelin; Akaa-Volley Serbian Kraljevossa (voitto 1 - 3) ja VaLePa Tsekin Karlovy Varyssa (tappio 3 – 0). Kumpi on palautunut paremmin matkan rasituksista?

Rankkaa viikkoa sävyttää lisäksi liikkeellä oleva flunssa-aalto. VaLePan sairastuvalle allekirjoittaneella ei ole asiaa, mutta Akaa-Volleyn rosterista räkätaudin kourissa ovat olleet Taponen, Niemi ja Hernandez.


Yleisön kannattaa tässä pelissä seurata erityisesti liberoiden työskentelyä. Akaa-Volleyn Louis Pineau ja VaLePan Eetu Pennanen johtavat tasapistein PROlibero-kisaa. Kumpi vie tittelin lauantaina ja oletko valinnan tehneen raadin kanssa samaa mieltä?


VaLePan tunnus on vuohipukki. Piti oikein lähteä opiskelemaan, miten pukki ja nykyinen VaLePa sopivat yhteen.


Ensinnäkin latinalaista nimeä Capra aegagrus hircus tottelevan vuohen toinen virallinen nimi on kesyvuohi. Tiedä sitten tuosta VaLePan kesyydestä. Tähän asti se on näyttänyt Akaassa kesyltä ainoastaan kauden alla pelatussa harjoitusottelussa, jossa kotijoukkue pöllytti Kangaskokon pukkilaumaa 4 – 0.


Toiseksi vuohi on märehtivä sorkkaeläin. VaLePan edellinen liigapeli meni alakanttiin. Se kävi häviämässä Karelian Hurmokselle lukemin 3 – 1. Enpä usko, että matkassa olleet pelaajat sen paremmin kuin valmennuskaan on jäänyt tappiota märehtimään. Eiköhän lauantaina nähdä raikasta lentopalloa.


Vuohen kantamuotoja on ollut eri puolilla maailmaa jo miljoonia vuosia. Kesyvuohen juuret ulottuvat noin 10000 vuoden päähän ja Lähi-Itään. Kun VaLePan kotisivuilla kerrotaan seuran täyttävän vasta 45 vuotta (juhlat 9.12., jossa uutisten mukaan Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarilla on erityisasema, vink! vink!) tästäkään ei kovin suurta yhtäläisyyttä löydy.


Vuohet kestävät tosi kovia olosuhteita ja liikkuvat pitkiäkin matkoja ruoan perässä. Tässä taitaa olla merkittävä yhtäläisyys VaLePan kanssa. En tarkoita, että Sastamalassa olisi kovinkaan karua, vaan sitä, että VaLePan liigajoukkue on vuosien saatossa kulkenut menestyksen perässä pitkiä matkoja ja varmasti pärjännyt Euroopan eri maiden, jos ei mitenkään omituisissa niin ainakin erilaisissa olosuhteissa.


Vuohet ovat luonteeltaan sosiaalisia ja siksi kovin pidettyjä. Ehkä siksi VaLePan peleissä käy runsaasti katsojia ja joukkue on tervetullut vieras maan jokaiseen lentopallopyhättöön.


Mutta sitten, mistä tulee termi syntipukki? Raamattu taitaa olla tuon alkulähde. Koska paholainenkin on joskus kuvattu sarvekkaaksi sorkkaeläimeksi, joudumme pohtimaan VaLePan ikävämpää ilmettä. Onko joku joskus nähnyt ilkeitä tai muutoin ikäviä sastamalalaisia lentopalloilijoita? No, ehkä joskus pelin tiimellyksessä ja välittömästi ottelun päätyttyä, mutta ei varmaankaan enää median haastattelussa.


Wikipedian mukaan maailmassa on nykyään 570 eri vuohirotua. Ilmeisesti VaLePa-pukit ovat sitten yksi noista. Koska vuohia on tarkoituksella levitetty eri puolille maailmaa, niitä pidetään monissa paikoissa haitallisena vieraslajina. Tuskin Sastamalan pukkilaumaa kuitenkaan.


Suurimmat vuohet kasvavat yli 100 kilon painoisiksi. Samaa painoluokkaa lienevät Sastamalankin sarvipäät, mutta niillä on säkäkorkeus huomattavasti mittavampi – kahdella jalalla kun kulkevat.


No niin, joka tapauksessa Akaa-Volley isännöi siis noita läntiseltä Pirkanmaalta saapuvia pukkipaitoja lauantaina klo 17 Akaa Areenalla.


Näiden joukkueiden kohtaamiset kannattaa ehdottomasti nähdä paikan päällä. Lippuja on totuttuun tapaan myynnissä seuraavissa yrityksissä: Kuntoaskel Oy (Viiala), Neste Toijala Scanburger ja Öljymäen Kyläkuppila (Urjala). Kyseessä on muuten myös pikkujouluinen ilta, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa. Ja Ruutu+ -palvelu on kotihiirten käytössä.125 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page