top of page

Vuosi 2023 alkoi voitokkaasti

Akaa-Volley nousi Loimun ohi toiseksi

Akaa-Volleyn vuosi alkoi voitokkaasti. Perinteikäs Raision Loimu on kauden alusta lähtien keikkunut lentopalloliigan kärkipaikoilla, joten keskiviikkona oli odotettavissa tiukka kamppailu sarjapisteistä. Akaa-Volley suoritti Kerttulan liikuntahallissa vastustajaa tasaisemmin ja otti tililleen 1 – 3 voiton (16-25,21-25,25-23,21-25). Näin joukkueiden asema sarjataulukossa vaihtui. (https://www.mestaruusliiga.fi/miehet/sarjataulukot.html)

Ottelun ensimmäistä erää hallitsivat molempien usean pisteen putket. Ensin liigan joulukuun parhaaksi miespelaajaksi valittu Loimun hakkuri Joonas Jokela vei kovilla hyppysyötöillään kotijoukkueen 9 – 6 johtoasemaan. Heti perään Akaan Sauli ’Sinko’ Sinkkonen esitteli omaa syöttötaitoaan. Sinkon poistuessa viivalta tulostaululla seisoi 9 - 11. Tuon jälkeen kotijoukkue vei seuraavat pallot 5 - 1. Ja erän lopulla Akaa-Volley otti erän pisimmän pisteputken loppulukemiin 16 - 25.

Kaiken kaikkiaan Akaa-Volleyn hyökkäysten onnistumisprosentti ensimmäisessä erässä nousi peräti 70:ään. Ja ykköshyökkäykset päättyivät akaalaisten hyväksi prosenttilukemin 75 - 20. Eihän tuollaisilla tehoilla voi lentopallossa jäädä häviäjän rooliin. Erän tähti oli Greg Petty, joka onnistui hyökkäyksissään täydellisesti hieman huonommistakin paikoista.

Toinen erä oli luonteeltaan erilainen. Pisteitä ropisi molempien sarakkeeseen tasatahtiin aina tilanteeseen 11 - 11. Sinkon pahat leijat koituivat kuitenkin Loimun kohtaloksi. Maajoukkuekeskarin syötöt olivat myrkkyä kotijoukkueen vastaanotolle ja Akaa-Volley siirtyi 11 – 16 johtoasemaan. Vaikka Loimu sai erän lopulla jälleen pelijuonesta kiinni, viiden pisteen etumatkaa se ei juuri saanut kurottua pienemmäksi. Toisen erän jälkeen Akaan hakkuri Ali Fazli oli noussut jo huimiin tehoihin 17/+13.

Kolmas erä lähti Akaa-Volleyn hienoisessa vedossa. Äänekkään faniryhmänsä kannustamana pelaajat onnistuivat jokainen vuorollaan. Joukkueen hyvä energia näkyi katsomoon asti ja hymy oli herkässä. Erän puolivälin jälkeen akaalaisten ote kuitenkin löystyi – liekö ottelun jälkeinen ruokailu jo hiipinyt ajatuksiin. Useiden akaalaisvirheiden jälkeen Loimu oli kirinyt tilanteeksi 17 – 17. Näin erän lopusta saatiin kuin saatiinkin jännittävä kamppailu. Tilanteessa 21 -22 Loimun valmentaja Mika Rantanen otti syöttöviivalle Eetu Kulmalan, joka ei ujostellut, vaan vei joukkueensa eräpallotilanteeseen 24 – 22. Loimun erävoitto tuli toisella yrittämällä ja Aapeli Koukin näyttävällä rajalyönnillä.

Neljänteen erään Akaa-Volley sai lentävän lähdön 0 – 3 lukema kelpasi niin valmentaja Olli Kunnarille kuin faneillekin. Onneksi tuo kolmen pinnan keula tuli hankittua, sillä Loimu ei antautunut ilman taistelua, vaan piti erän tuosta eteenpäin tasaisena aina tilanteeseen 21 - 24.

Sinko valittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Hän kiitteli joukkueen tasaista suorittamista.

- Ihan hyvää vääntöä oli tänään. Meidän tasaisempi suorittaminen ratkaisi ottelun. Alussa taisi tosin näkyä pelitauon vaikutus, sen verran tuli siinä haparoitua.

Kun Sinkolta kysyttiin syytä hänen leijasyöttöjensä vaikeuteen, vastaus tuli hymyn kera.

- Ihan perusleijoja ne ovat. Taitavat vaan nuoremmat vastustajat turhaan kunnioittaa vanhan tekemistä. Ei muuta kuin hihat alle ja palloa passarille.

Valmentaja Olli Kunnari nosti esiin myös passari Anton Välimaan syötöt.

- Anton ja Sauli syöttivät ottelussa yhteensä 50 kertaa. Kertoo herrojen varmuudesta aloitusviivan takana.

Anton esittelee syöttötaitoaan Akaa Volleyn fanijoukon kannustaessa. Mika Paloluoma tarkastaa ilmeisesti pulssinsa älykellostaan?