top of page

Välierät odottavat - ensi torstaina aloitetaan

Akaa-Volley eteni Mestaruusliigan mitalipeleihin kolmantena keväänä peräkkäin kaatamalla perjantaina Alajärvellä KyKy-Betsetin lukemin 1 - 3 (21-25, 27-25, 26-28, 23-25). Runkosarjan seitsemänneksi päätynyt kyyjärveläisjoukkue ei antautunut helpolla sarjan kakkoseksi sijoittuneelle Akaa-Volleylle. Olli Kunnarin valmennettavat saivat tehdä täyden iltapuhteen voittonsa eteen.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen, mutta ainakin näennäisesti se oli Akaa-Volleyn hallinnassa koko ajan. Akaalaisten ote kesti loppuun asti ja näin helpottava ensimmäinen erä päättyi pirkanmaalaisten voittoon.

Kakkoserä oli vielä tasaisempi kuin ensimmäinen. Ratkaisuhetkille mentiin tasapäin ja kumpi tahansa olisi voinut viedä erän nimiinsä. Lopulta kotijoukkue otti erävoiton kolmannen eräpallon jälkeen lukemin 27-25. Olisi ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa, kun Kunnari opasti joukkuettaan pitkällä erätauolla.

Emme saa tietää, mitä pukuhuoneessa keskusteltiin, mutta joka tapauksessa ottelun luonne ei juuri muuttunut. Tasapäisesti taisteltiin paikasta mitalipeleissä. Tällä kerralla tarvittiin Akaa-Volleyn neljä eräpalloa ennen kuin voittaja saatiin selville. Jere Heiskanen tykitti nelospaikalta akaalaisille erävoiton lukemin 26-28.

KyKy-Betset oli tosiaankin valmis haastamaan runkosarjan kärkijoukkueita tasaväkisesti. Neljättä erää mentiin tasoissa aina lukemiin 23-23. Ensin Matej Smidl ja sitten Jere Heiskanen onnistuivat hyökkäyksissään ja ottelu päättyi Akaa-Volleyn eduksi.

Akaa-Volleyn hakkuripeli Matej Smidln kautta toimi Alajärvellä ihan hyvin (30/+12). Lisäksi onnistujiin voidaan laskea yleispelaaja Jere Heiskanen (21/+17) ja keskipelaaja Petteri Tyynismaa (16/+10).

Kunnari varmisti median edessä ottelun olleen tasainen.

- Tiukka ja tasainen matsi. Kaikki muut paitsi ensimmäinen erä meni kahden pisteen erolla. Petteri oli hyvässä kunnossa tänään. Puolustettiin ihan hyvin, mutta vielä jäi sellaisia palloja kenttään, mitkä olisi pitänyt peliin kaivaa. Huilataan pikkasen ja torstaina aloitetaan välierät.

On jo useaan otteeseen todettu, että tämä kausi on tasaisempi kuin aikoihin. Mitalipeleihin etenevät joukkueet ovat todella tasaväkiset. Akaa-Volleyn vastustaja välierissä selviää vasta, kun Hurrikaani-Loimaa ja TUTO Volley saavat paremmuutensa ratkaistua.

Jossakin Ruutu-lähetyksessä selostaja epäili Louis Pineaun osaavan lentää - yritys ainakin on kova!