top of page

Yli viikon ottelutauko!

Akaa-Volleylla on ensimmäinen yli viikon mittainen ottelutauko sitten kauden alun. Se tuleekin tarpeeseen, sillä seuraava vastustaja on todella kova puolalainen Projekt Warszawa. Akaalaisilla on mahdollisuus paitsi levätä niin ennen kaikkea harjoitella CEV Challenge Cupin välieräkoitokseen.

Ottelutauko käynnistyi Turun Kupittaalla lauantaina, kun TUTO Volley isännöi Olli Kunnarin ohjastamaa Akaa-Volleyta.

-          Oli hyvä, että päästiin tänne juuri tässä vaiheessa. Kahden viikon päästä pelataan Kupittaalla Suomen Cupin lopputurnaus, joten tuore tuntuma peliareenaan antaa toivottavasti hieman etulyöntiä, kiitteli Kunnari voittoisan ottelun jälkeen.

Akaa-Volley otti Turusta mukaansa kolme pistettä ja jatkaa sarjataulukon kärjessä. Ottelun lopputulos oli 1 – 3 (25-27, 29-27, 18-25, 20-25). Kahden erän ajan isännät kiusasivat vieraitaan oikein tosissaan, mutta lopulta joukkueiden tasoero tuli näkyviin. Syksyn otteluissa Akaa-Volley nojasi kovasti hakkuri Matéj Šmídlin hyökkäystehoihin. Kauden edetessä muutkin pelaajat ovat päässeet vauhtiin, mikä antaa lupauksia pudotuspelien lähestyessä.

TUTO-pelissä Šmídlin sarakkeeseen tuli lukemat 17/+3, Jere Heiskanen kirjautti 19/+17, Petteri Tyynismaa 19/+15, Panu Pitkänen 11/+6 ja Sebastian Pozo Hernandez 11/+4.

Hurrikaani Loimaa kyykytti samaan aikaan VaLePaa puhtaasti 3 – 0. Kisa runkosarjan lopullisesta kärkipaikasta käy kuumana. Akaa-Volleylla on edessään vielä seitsemän liigapeliä, kun Hurrikaanilla niitä on yhdeksän. Ratkeaako lopullinen ykköspaikka vasta viimeisellä kierroksella 9.3., kun nämä kaksi kohtaavat Loimaalla? Toki mahdollisuuksia on vielä muillakin. Sarja on kovasti kesken.

Seuraavaksi Akaa-Volley nähdään tositoimissa tiistaina 30.1. Silloin Akaa Areenassa nähdään lentopallotaituruutta aivan Euroopan huipulta ja panoksena on Challenge Cupin loppuottelupaikka.

Olli Kunnari ja Louis Pineau pohtivat, miten edetä, kun TUTO vei ottelun toisen erän.