top of page

Akaa-Volleyn voittoputki saa jatkoa?

Ennustaminen on tunnetusti vaikeaa. Sanovat että etenkin tulevaisuuden ennustamisessa on runsaasti epävarmuutta. Omat kokemukseni puoltavat tuota väitettä. Ilmiötä voi jokainen testata vaikkapa ennustamalla lentopallo-otteluiden lopputuloksia.


Testasimme akaalaisyleisön ennustuskykyä ennen joulua pelatun Savo Volley -pelin yhteydessä. Kysyimme satunnaisesti valituilta katsojilta ensi lauantaina pelattavan Akaa-Volleyn ja Kareilan Hurmoksen välisen kamppailun lopputulosta. Alla vastauksia.


A-Volleyssa aikoinaan palloa taputellut lähes parimetrinen karpaasi: ”Sama vire varmaankin jatkuu. Oikein hyvä vaihe on Akaa-Volleylla menossa. Eiköhän Hurmoskin kaadu tässä vauhdissa.”


Monipuolisesti akaalaista lentopalloa eteenpäin vienyt konkari: ”Vaikea sanoa. Ottelu voi päättyä miten hyvänsä. Kuka siellä kentällä sitten lopulta nähdään?”


Punatukkainen leidi, jolla myös poskilla mukava puna voittoisan Savo-pelin jäljiltä: ”Luultavasti Akaa-Volley vie peliä joulun jälkeenkin.”


Akaa-Volleyn taustoilla hääräävä aktiivi: ”Tarvitaan puhdas ja ehjä suoritus. Kotivoitto olisi tärkeä myös kannattajille.”


Kovasti joulupukilta näyttänyt valkopartainen mies punaisessa nutussaan: ”Rennolla otteella kun mennään ja joulun syömingeistä on palauduttu, niin lopputulos on 3 – 1 Akaalle.”


Lähes kaikkia palloilulajeja suvereenisti hallitseva kokenut pelimies kuittasi lyhyesti: ”3 – 0”


Akaan eteläistä naapuria säännöllisesti katsomossa edustava herrasmies: ”Kyllä Hurmos kaatuu puhtaasti 3-0, jos vaan Akaa-Volleyn pelaajat ovat kaikki terveinä ja pelikuntoisina.”


Ennustaminen on siis selkeästi vaikeata. Vain kolme haastatelluista uskalsi antaa tarkan lopputuloksen. Ja kovasti noissa arvioissa on kuitenkin epävarmuutta – aivan kuin Matti Huutosen sääennustuksissa. Eikä eräpisteitä edes kysytty. Hajonta olisi melkoinen, jos nekin pitäisi ennustaa.


Valitettavasti kaikki haastatellut olivat jollakin tavalla sidoksissa Akaaseen. Kovasta etsinnästä huolimatta en löytänyt katsomosta yhtään joensuulaista persoonaa. Joulupukki noista oli tietenkin puolueettomin. Valkoparta kai edustaa koko maata, vaikka TUTO Volleyn väreissä kulkeekin.


Otsikossa kysytään Akaa-Volleyn voittoputkesta. Lauantain peliä voidaan ennustaa myös tuosta näkökulmasta. Olli Kunnarin valmentama akaalaismiehistö ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään kotipeliä. Lisäksi, kun nämä kaksi joukkuetta ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kahdesti ja Akaa-Volley on vienyt molemmat lukemin 3 -1, voidaan kai olettaa voittoputken jatkuvan. Mutta kun urheilusta on kyse, niin kaikki on mahdollista.


Ei muuta kuin kavereiden kanssa pieni vedonlyönti päälle ja Akaa Areenan katsomoon lauantaina klo 17.00 alkavaan peliin katsomaan, kuka on se paras ennustaja.


Ja vetoahan voi lyödä myös kotikatsomossa joko seuraamalla ottelun kulkua livescoresta tai telkkarin Ruutu+ -palvelusta. Ja muistakaa, että vetoa voi löydä myös muilla kuin rahapanoksilla. En siis halua kehottaa ketään uhkapelien maailmaan.Jyri ei kentällä ketään kumartele. Mutta kun nuoret fanit pyytävät nimmaria, niin mies menee vaikka polvilleen.103 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page